Digital Media Systems Install Digital Signage for Museum of the Year 2017 Winner

0

Digital Media Systems have installed Digital Signage for Museum of the Year 2017 winner, The Hepworth Wakefield.

The Hepworth Wakefield approached Digital Media Systems looking for a solution that enabled messages and public information to be quickly and easily displayed within their reception area, yet fit in with the look and feel of the museum.

The Hepworth museum is the first of its kind in the United Kingdom. The architects selected the material to emphasise the gallery’s sculptural appearance, it was designed and built with most materials of bespoke design. Digital Media Systems had to consider this when implementing a digital solution as it was important the installation had to blend into the environment whilst keeping the museums modern, elegant theme. The £35 million Hepworth Wakefield building went on to win the RIBA architectural design competition.
 
Located centrally to the museums reception desk and set seamlessly across the back wall, Digital Media Systems installed a series of high-brightness 49” ultra-slim commercial displays. The commercial displays provide a dynamic and engaging platform that is clearly visible in the large, bright reception area. A further 43” high brightness unit was installed set into the wall at the entrance to the main museum.  
Using our squareVIEW DSA secure cloud content management system, full HD animated content is uploaded, scheduled and deployed remotely by the museums marketing team. This enables pertinent messages to be shown on the displays, leaving staff at the entrance desk time to meet and greet visitors to the museum.

The installation has proven to be a big success and well received by staff as well as those visiting the museum. “The screens have been a great asset to the overall look and feel of the museum and have made communicating with visitors much easier” said the Head of Marketing for the museum.

Avtar Singh, Digital Media Systems, said “We are very proud to be associated with The Hepworth Wakefield and that our screens are being used in this unique museum. The solution we proposed and implemented, provides an attention-grabbing focal point whilst maintaining the original bespoke feel to the museums reception area.”

 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend